Websitebouwers No Murphy en Protele failliet!

No Murphy en Protele zijn de handelsnamen van de J&V Benelux BVBA, De Roskam 14, 2970 Schilde met BTW nr. BE 0449.561.148.
Deze websitebouwer werd op 12 mei 2017 failliet verklaard door de Rechtbank van koophandel te Antwerpen na vroegtijdige afsluiting van de procedure WCO.

jv-benelux-faillissement

faillietDe heeft als gevolg dat alle bestaande websites van hun klanten binnenkort offline zullen gaan! Wanneer precies dit zal gebeuren is moeilijk in te schatten, maar als je weet dat een domeinnaam meestal voor 1 jaar vooruitbetaald is en de webhosting meestal per maand wordt betaald aan de provider, dan kan dit mogelijks een kwestie zijn van enkele dagen!
De kans op een overnemer is zo goed als onbestaande, J&V Benelux BVBA was berucht voor zijn nogal schimmige contracten, zodat een potentiële overnemer alleen maar ellende zou overnemen.

Werkwijze

Een standaard verkoopovereenkomst bij J&V Benelux zat meestal zo in elkaar:

  • Om de klant te overhalen om met een website te starten worden er geschenken uitgedeeld in de zin van gratis iphones, tablets, laptops, computers, flatscreens,…
  • Het eigenlijke contract is in feite een lease overeenkomst met Grenke Lease, meestal voor een periode van 48 maanden. Deze vermeld een overeengekomen trimestrieel te betalen bedrag en de ontvangen geschenken. Van een website is er geen sprake!
  • J&V Benelux overhandigt het leveringsbewijs van de ‘geschenken’ aan Grenke Lease en ontvangt direct de totale waarde van de overeenkomst.
  • De klant moet over de ganse periode van 4 jaar zijn leasecontract van de ‘geschenken’ afbetalen.
  • Na de nodige aanmaningen van de klant aan J&V Benelux wordt er meestal ook wel een eenvoudige website opgeleverd.

Concreet betekent dit voor velen dat hun website en e-mail verkeer heel binnenkort zullen onderbroken geraken. De inhoud van zowel de website als de e-mailboxen zullen onherroepelijk verloren gaan!
Zo was dit onlangs het geval voor www.verbouwingendecloedt.be die op 01/06/17 onderbroken geraakte en nu in quarantaine zit.

Heb je zelf ook nog een website die gemaakt werd door No Murphy of Protele, aarzel dan niet langer om actie te ondernemen.
Neem contact met de specialisten van iDwebs om samen een degelijke en snelle oplossing uit te werken voor deze acute toestand. Meteen kunnen we dan ook nazien op welke gebieden de website nog kan verbeterd worden. We merken dat de meeste websites van No Murphy en Protele niet goed gevonden worden in Google en meestal ook verouderd zijn.
Dankzij onze uitgekiende SEO-techniek kunnen we ook uw site heel goed doen scoren in Google.

Samenvatting: Als de eigenaars van een No Murphy of Protele website geen actie ondernemen zal de domeinnaam van de website in quarantaine geraken en na 40 dagen wordt die dan vrijgegeven voor registratie door om het even wie! De website zelf en mogelijks ook de mailbox inhoud zal verloren gaan.

Menu