Niet-mobiele websites worden lager weergegeven in zoekresultaten

Algemeen

Bent u er klaar voor?

Google logoVanaf vandaag begint Google met een nieuw algoritme op hun mobiele zoekmachine. Websites die aangepast zijn voor smartphones worden binnenkort hoger in de zoekresultaten weergegeven. Niet-mobiele websites zullen deze lager worden weergegeven. Het kan een paar dagen of weken duren voordat alle wijzigingen zijn doorgevoerd.

De wijzigingen zullen momenteel enkel zichtbaar zijn op smartphones. Tablets, laptops en desktops zullen hier niets van ondervinden.

De wijziging werd reeds aangekondigd in februari. Zo kregen beheerders van websites de tijd om hun website geschikt te maken voor mobiele apparaten. Het is uitzonderlijk dat Google op voorhand informatie geeft over de wijzigingen van hun algoritmes.

Moet ik mij zorgen maken over mijn website?

Google heeft een online tool ontwikkeld waar je kan controleren of je website na 21 april minder goed zal scoren. Je kan de test hier uitvoeren.

Een voorbeeld van een website die geen risico loopt

Website aangepast voor smartphone

Dit is een voorbeeld van een website die in de toekomst lager zal “geranked” worden in de mobiele zoekmachine van Google.

Website niet aangepast voor smartphone

Mijn website is niet mobielvriendelijk. Wat moet ik nu doen?

Aangezien je website niet mobielvriendelijk is zal het aantal bezoekers op je website dalen. Het is daarom aangewezen om contact op te nemen met uw webdesigner om te vragen of ze je website kunnen aanpassen. Indien je geen webdesigner hebt kan je contact opnemen met ons. Wij kunnen je helpen met een website die aangepast is voor alle apparaten en dit steeds aan een voordelige prijs.

Een mobiele website is niet alleen een noodzaak voor Google, maar ook voor uw (potentiële) klanten. Smartphones zorgen namelijk meer en meer voor internetverkeer.

Een website die is aangepast voor mobiele apparaten is dus geen overbodige luxe en zorgt voor meer vertrouwen in uw bedrijf. Bovendien zullen klanten sneller terugkeren naar uw website.

Wenst u uw website mobielvriendelijk te maken?

Neem vrijblijvend contact op met ons.