SSL certificaat voor uw website

Algemeen

Waarom een SSL certificaat op uw website?

Met het standaard aanbod van SSL certificaten reageren we op de recentste website ontwikkelingen:

  • Veelal is er een concrete vraag bij heel wat van onze klanten om het beveiligingsniveau van hun websites te verhogen.
  • Daarnaast is het zo dat sommige browsers een waarschuwing geven als bepaalde sites (met uitgebreide formulieren of e-commerce bijvoorbeeld) geen SSL voorziening hebben. In dat opzicht wordt SSL dus stilaan de norm.
  • Ten derde speelt ook SEO of Search Engine Optimization een belangrijke rol. Websites die SSL aanbieden, komen hoger te staan in de ranking van de zoekresultaten van Google en Bing.
  • Voorts zijn er ook technische redenen. Veel bedrijven overwegen om het nieuwe HTTP/2-protocol te gebruiken voor de communicatie tussen hun webserver en cliënt. Via HTTP/2 verloopt het dataverkeer tussen courante browsers en uw website efficiënter waardoor je website sneller zal laden en de performance zal verbeteren. De meeste browsers vereisen echter SSL om deze implementatie uit te voeren.

Wanneer SSL actief is op een website merkt u dit als bezoeker dat er https:// vooraf gaat aan de url.
Dit geeft als bezoeker aan, dat er een beveiligde verbinding is tussen zijn toestel en de server van de website.
groenslotje

Een nog hogere en gewaarborgde zekerheid wordt voorzien door gebruik te maken van een Extended Validation (EV) SSL certificaat. Dit wordt enkel uitgereikt aan bedrijven na een uitgebreide administratieve procedure.
Er zijn diverse firma’s die zich specialiseren in het uitreiken van deze certificaten zoals Globalsign, GeoTrust, Comodo,…
In de adresbalk krijgt u dan niet alleen het groen slotje te zien maar ook de naam van de firma waarop het EV certificaat is uitgereikt.

ssl-geotrust
Dankzij de toepassing van een SSL certificaat, zal de adresbalk van uw website groen kleuren; dat straalt vertrouwen uit, en meer vertrouwen zorgt voor meer bezoekers en verkoop.

Alle nieuwe website kunnen opgeleverd worden met een standaard SSL certificaat, dit zonder meerprijs. Welk certificaat het best geschikt is voor uw website vertellen onze specialisten u graag persoonlijk.